30 Eylül 2006

... bunlar kim ??? ...

kim bunlar tanıyor musunuz ? tanımazsınız tabii ama merak ettiğiniz karakterlerdir sanırım. şöyle söyliyim : " Bebop and Rocksteady used to be human, and part of a street gang in New York Ciyt that was employed by Shredder. " evet kimmiş bunlar ? rocksteady ve bebop'ın mutasyona ugramadan onceki halleriymiş, şaşırdınız değil mi ;) (gerçi alttaki fotoları gorunce anlamışsınızdır ama) araştırmacı blogger orçay han rocksteady ve bebop'ı mutasyonsuz yakaladı ;p bi de aklıma su geldi : eskiden ben rocksteadybebop kelimelerini böyle komple bir butun sanırdım. Shredder hep bole cağırırdı ya, cocukluk işte benimkisi ;p

29 Eylül 2006

... hünnap ...

bugun bir meyveyle tanıstım. boyle elmanın küçüğü gibi açık soluk yeşil bir meyve ama tadı elma gibi değil. ismi de hünnapmış. ben eskiden gormuşum ama hiç hatırlamadım,çıkaramadım bi yerden gozum ısırdı ama ;) bilin de gorunce bu ne demeyin ;p
araştırmacı bloggercılıkla fotosunu bilem elde ettim, bizimki şu yeşil olan hünnap (isim super yau hünnap ;))
çentik : fotoyu buldugum forumda baska bir bitki fotosu üzerinde , bu iğde mi hünnap mı diye yardım isteyen biri vardı , üzüldüm bu ilginç tartışmaya ;p

... yemekhane öyküleri ...

gecen yemekhanede 4 arkadas yemek yiyoruz.derken huseyin beyin yanına bir çok bos yer varken -hatta huseyinin 2. yan otesi de dahil- kulagına hafif inen saçları olan beyaz tenli siyah saç ve bıyıklı -üniversitemizde acayip duruyor bu bıyık hele yemekhanedeyken- bi genc oturdu. ertugrul bey nietzsche'ye benzetti. ole deyince bi daha baktık hakkaten benziyordu.biz bayaa koptuk haliyle, masada 5 kişilik bi grupmuş gibi gozukuyorduk ki aramızda koskoca nietzsche de var ;p biz de mi bıyık bıraksak yahu . . .

biraz da kültür : nietzsche deyince baktım biraz nasıl bir filozofmuş diye, söyle şeyler demiş paylaşiim dedim kulturunuz artsın biraz ;p :
" ceza insanı eğitmez, sadece evcilleştirir "
" ey ulu yıldız ! kendilerine ışık saçtıkların olmasaydı , saadetin nerde kalırdı ! "
" biz arzulanana değil arzulamanın kendisine aşığızdır "
" seni öldürmeyen şey güçlendirir "
yürü bee . . . :)

20 Eylül 2006

... yemekhane öyküleri ...

yemekhanede gecen hafta bi ogle yemegi zamanı kuyrukta tabildot yemegimizi alıyoruz. yemek koyan amcalar bayaa neşeliydiler. butun diyaloglarını duyamadık ama topluca duyduklarımız soyleydi:
bölüm 1 (aralarında biraz sessizce) baa bu gelen izmirli baa kesin baah (beni kastediyorlar)
amca - (yemek koyarken) nereliin sen?
orc - ıı antalyalıyım
amca- oo hemşeri cıktı baa neresinden
orc - içinden yani şarampol kısmısından...
bölüm 2 arkadan gelen arkadasa yapılanlar:
(aralarında biraz sessizce) en fazla çile çekene 1 tavuk fazla
amca - bi çile çek bakiim
ark - nası !?
amca - çile çile .
ark - nası yani !?
amca - çileeeeeeeeeee ...!! (amcamız çeker;))

... bu yaşta !? ...

bi cafede bi abimiz samimiyetimizden oturu sohbete baslamıştı bizimle (ben&duygu) şöyleki:
- sohbetin ortalarından alıntı -
abi - ne olcan sen?
orc - doktor olcam ben
abi(tebessumle) - kaç yasındasın?
orc - 19 ...
abi - kaça gidiyorsun heralde bu sene girdin ya da giriceksin
orc - yok abi ben 2ye geçtim
abi - haa lise 2
orc - yoo universite 2. ben akdeniz tıpta okuyorum 2ye geçtim.
abi - oo.. tıp 2.. bu yaşta !?
orc - evet bu yaşta ;p
abimiz beni biraz küçük sandı(tabi doktor olcam ben cumlesi de biraz cocukça ama ;p), sonra eğitim sistemini-yaş grubunu biraz karıştırdı sanırım ;)

... spiker ...

geçen gunlerde cnnturkte hava durumunu izliyorduk ailecek. spiker farklı bir giriş yapmak isterken şunlar yaşanmıştı " biz meteroloji uzmanları olarak zor donemlere giriyoruz cunku bu zamanlarda hava tahminleri yapmaz zorlaşıyor zira yaz ve kış gibi keskin hava hareketleri gormemekteyiz. bu yuzden 10-15 gunluk hava tahminleri yaparken zorlanmaktayız. uzun vadeli tahminlerde yanılmalar yuksek olmakta gecis donemlerinde. ama yine de biz hava durumu raporlarını size aktarıyoruz. gerci bizim size aktardıklarımız 3 gunu kapsıyor ama.. (brz sessizlik olur) istanbulda hava sıcaklıgı ... " yani butun giriş olayı bizimle alakasızdır, kendi mesleki zorluklarını bize aktaran meterolog (bole mi yazılır ne) olayı bize baglayamadan hava durumuna gecmiştir. bir nevi stres boşalması yaşandı sanırım ;)
hava durumunda yenilik aranması tartısılmıştı bi zamanlar ve sabit cumlelerden baska cumleler kurulması sakınca yaratıyor denmişti. mesela trtde biri soguk bir kış gecesinde " donsuz geceler diliyorum " diyince işine son verilmiş. demekki hava durumu , şişede durduğu gibi durmuyor (ıyyy)

... ohh my mantı ...

ben yaptım... mantı taneleri hazır ama olsun. yapılışı: bole mantıyı haşla falan ben cavcavlı bolmune geleyim olayın; mesela sos olayına. bole tereyagı eritiyosun biraz sonra uzerine kırmızı biber ve salça koy, biraz kızart ve su ekle ama kıvamlı olsun sos. sonra tabaga mantıyı koy, uzerine sarımsaklı yogurdu koy, nane ve pul biber dok şöyle gezdirerek. sonra sosu gezdir umarsızca, fitursuzca...boş mideye de mantı ne yaraşır ahh ah...

07 Eylül 2006

... vay arakçılar ;p ...

Zonguldakspor Pink Floyd'a dava açmış Zonguldakspor kulübü basın halkla ilişkiler müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre çok yakında uluslararası boyutta açılacak olan dava. şu aşamada kendilerini temsil edecek yetenekli bir hukukçu aradıklarını söylüyorlar. "kulüp başkanı ramis muslu ve başkan yardımcısı turgut atalay
yaptıkları ortak basın toplantısında, pink floyd isminde bir müzik grubunun yıllardır kulüplerinin logolarını neredeyse birebir olarak kullandığını öğrendiklerini, konuyla ilgili yasal çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirttiler turgut atalay; grubun the wall isimli bir albümleri olduğunu ve bu albümden bu grubun bir hayli gelir elde ettiğini vurgulayarak the wall albümünün görsel temalarının Zonguldakspor ambleminden bire bir kopyalanarak gerçekleştirildiğini iddia etti.
çentik : yazı gerçek haberden copy paste tir , o derece yani ;p.
çentik 2 : haber için ertuğrul abime tesekkurler.

... tezek ...

bu da yeni izlediğim bir türk filminden ismini bilmiyorum filmin. ama munir özkul , ilyas salman ve şener şen oynuyordu -ki şener şenin bulunduğu kötü bir filme henuz rastlamadım-. filmden ilyas salmanla munir özkul arasında bence komik bir diyalog :
- ilyas salmanın elinde teneke vardır -
munir özkul - ula sefil elindeki nedir?
ilyas salman(sefil) - tezektir , canoya gotururem hediye.
m.ö. - ula boktan hediye mi olur oglum
i.s. - benim en degerli şeyim bu boktur, yakar yakar beni hatırlar
m.ö. - inek boku mu var onun içinde?
i.s. - yok benim bokum olcak değil ya gurban.
sefil cano'ya gider - canom sana kendi ellerimlen tezek toplamışam . . . ;p

... sıpa ...

eskilerden , unutulmayan sahnelerden oldugunu tahmin ediyorum . fıstık sezerciğin(filmde öksüz) sıpasıdır, açık arttıymayla satılmaktadır. (çocuk esirgeme kurumu yararınaydı sanırım) oradan bi diyalog :
zengin çocuk - oooh yaaa .. fıstık benim olcak , babam çok zengin , binicem üstüne , vurucam kırbacı vurucam kırbacı !
öksüz - hayııır . . . .

çentik : fotomuz mert beyden geldi saolsun

06 Eylül 2006

... beleş !? ...

serim geçen liseden gençlerle buluştuk. önce bi monopoly yaptık daha sonra karnımızın acıktıgını hissedip kapalı spor salonu yanındaki büfe oturduk döner yedik -ki erdinç hamburger yedi cıkıntı işte ;p- daha sonra beni kesmedi 1 ekmek arası döner. dedim "sarı(emre) seni kesti mi bu?" o da "kesmedi de hani yemekten once atıştırırsın bastırır falan ya öle yani ;)" dedi soora biz de dedik kalkınca donurma alalım hoş olur, açığı kapatmış oluruz midedeki ;p bende de magnum cubuğu vardı M harfi yazan. ohh onu da harcamış olurum diye dusunuodum.
bakkal derken bakkala vardık, 2 magnum bademli istedik. ben cubugu uzattım , amca aldı " haa beleş magnum mu kazandın dedi " ben de " ehem öhöm evet " dedim . amca baktı cubuga, " bu M harfi uçta değil ortada olcak , bu cubuktan bişi olmaz " dedi . benim orda biraz renk attı tabi , emre de direk koptu ztn orda fırsat beklio dıııt ;p . ben de " kes abi burdan 2 magnum " diip verdim banknotu artık. ama aklımda hala soru işaretleri var, neden M harfini uca koymuşlar o zaman beleş değilse, şifre yazmaları gerekmiyor mu(msla: jqklms3m gibi bişi)? anlamadım ben bu kampanyayı yau ;p

01 Eylül 2006

... antalyanın suyu içilir ...

halı saha maçı sonrası herkes kan ter içinde ölmüş su içmek için can atmaktadır.bi hortumdan su akmaktadır. güşan elini yuzunu yıkar içmeye başlar, dısardaki arklardan biri sorar " abi o su içilio mu? " güşan cevaplar : " antalyanın suyu içilir abi ... " ilk dumurdan sonra biz bi sure koparız. artık ondan sonra soyunma odasından her cıkan sunu sorar " abi o su içilio mu yau " cevaplar gecikmez : " antalyanın suyu içilir abi ! " ;))