01 Kasım 2008

Erkekler ve Berberler

berberdeyken, kendimi teslimiyetçi bi şekilde berberin ellerine bırakınca, yine istediğim şekli anlatabilmek yerine "abi kısa olsun işte ya ama öyle çok da kısa olmasın taranabilsin aslında, işte ama kısa olsun ama makine ile alınmış kadar da olması yaa" diye manasız kalınca, şuna karar verdim ki 3 tip erkek vardır :
1 - berberin yaptığı saç yakışan erkekler
2 - berberin yaptığı saç yakışmayan erkekler
3 - 3 numara yakışan erkekler
1 numaralı erkekler, berberden çıkınca şık, kendine güvenen, tarz insanlar olurlar. aynaya bakıp "çok iyi oldu abi yaa" derler, saçını kestirdiği için mutludur. saçını kestirdiği pek anlaşılmaz.
2 numaralı erkekler, berberden çıktıktan sonra bi garip hissederler kendilerini. "abi çok mu kısa oldu ya" "şu enseyi fazla mı bırakmış acaba" "üstlerden biraz kalsın dedik de adam olduğu gibi bırakmış yahu" şeklinde soru-düşünce baloncukları eve gidip ilk aynaya bakışlarında oluşur. saçlar biraz uzayıp kendini toparladıklarında iyi olurlar, ki bu genelde 1 haftayı alır. bu kişilerin bu 1 haftanın özellikle ilk 3 günü saçının kesildiği net anlaşılır, dalga da geçilinebilir, zor günlerdir 2 numaralı erkeğimiz için.
3 numaralı erkekler, berbere nasıl yapacağını tarif etme aşamasını hızlı geçtikleri ve berber tarafında yorumlanabilir bi tarz olmadığı için rahat bi gruptur. zira "3 numara olsun abi" demeleri yeterlidir. 2 numaralı erkekler "acaba 3 numaralı erkek miyim" diye 3 numaraya kazıtmayı denemişlerse de, bu saç kesiminden sonra genelde 2 numaralı erkek olduklarını anlamışlar ve yine saçlarının toparlanmasını beklemişlerdir.
biraz daha düşününce 4. bi grup daha olduğunu buldum. onlar "uzatayım gitsin, bana uzun saç yakışıyor" diyen erkek grubudur. bu grupta 2 numaralı erkekler bulunduğunu düşünüyorum. zira saçlarını kestirme riskine girmek istemiyorlardır, kestirdikten sonraki buhranlı günleri geçirmek istemedikleri için. ha ek olarak uzun saç gerçekten yakışıyor olabilir tabi.
bu kadar...

5 yorum:

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

ben ilk tip erkeklerdenim demekki hiç söylendiğimi hatırlamıyorum berberden çıkınca...ne olsa yakışıyor canım...

Emir Bey dedi ki...

en iyi tespit adamısın facebook a bu yazını post a link de paylaş toplum okusun

Jahrein dedi ki...

abi ben 4 numaralı erkeğim :D uzun saç da yakışıyo diyebilirim :P zira başka bi bok yakışmamakta

Adsız dedi ki...

super tespit lan aferin :D

orçay dedi ki...

mersi canlar ciğerler