08 Eylül 2007

annemin ''bitir onu kalmasın artık'' diyerekten tabakta bırakılmış yemek muamelesi yaptığı ''clear - kepeğe karşı etkili''den kurtulmam lazım. zaman zaman azan kepek sorunum için alınmış olan sülale boyu clear şampuan 4-5 ay önce eve geldiydi hem de 2 adet. kepeğe çözüm olmadığı gibi kepeği coşturuyordu, kamçılıyordu, kepeğe gaz veriyordu adeta. onun üzerine ek olarak kepeğe karşı ilaç alındı ki hayvan gibi etki etti o ilaç afedersin. bu clear saça güzel dokunuş, ahenkle dans vb. verse hadi tamam diyeceğim. saçı çalı gibi yaptıyor yahu, yıkanmayınca saçlar daha bi canlı daha bi coşkun. hayır bi de ne kadar büyük boysa artık kullan kullan bitmiyor. 2 kesim önce hep gittiğim berberdeki saçımı ilk kez kesen yeni çırak ''saçına bir şey kullanıyor musun'' demişti. ''yok yahu dökülüyor deye bişi kullanmıyom bi şampuan işte'' dediydim, onu sorduydu. söylediydim. ''clear kullanma yahu bak şurda bizim bi şampuan var o güzel,ııı hedeynıldırşsz..'' head & shoulders'ı kastettiydi. hayır şampuan bitse istediğimi alacağım da!..berber deyince aklıma geldi, eskiden berberlerim bayağı ucuzdu. mahallenin çocuğu-genci diyerekten ucuza keserlerdi saçı. şu son 1 yılda falan bildiğin lüx berber oldu çıktı mahalle berberlerim. hayır berber değil erkek kuaförü tabelası diktikleri için mi öyle bilmem. sanırsın gelin başı yaptılar. bi de saçlar dökülerekten azalıyor ödediğim fiyat artıyor, ilerde sadece yanlar kalırsa aynı fiyat devam ederse o zaman dellenirim iyice..ha aklıma bi de katır kütür kesen berberlerden, almancı modellere saran berberlere geçiş olduğu geldi. eskiden çaaat diye uçlarından düzelteceğine 3 numarayla alan berberler vardı. şimdi favorileri(faulleri, yahu özel bi ismi yok mu o yerin de) ince uzun şekillendiren, enseyi olduğu gibi bırakmaya meğilli berberler çoğunlukta. ama yine fön makinesi ve tarakla saça son şeklini kendi zevkine göre verme isteği hala devam etmekte. yamuluyorsam düzeltin. ama berber teknolojisi gelişti, o dikkatimi çekiyor. sadece saç traşı yaptırmama rağmen araya saç kaçmasın diye boynu saran garip şerit nesne olsun, küçücük traş makineleri olsun, eskiden tüyleri yakanların şimdi farklı arayışlara gitmesi olsun, ne zamandır dikkatimi çeken ögeler. bu arada traş mı tıraş mı yahu, eskiden traştı emindim. şimdi ilgili markalarda hep tıraş diye geçiyor.. gene sinirlendim.. saçta da beyaz artmış zati... bu arada bizim kedinin tüyleri kesilince çok komik oluyor yahu, adeta 'sfenks' gibi oluyor..dikkatim dağıldı mı ne.. evet.

5 yorum:

Emir Bey dedi ki...

bitir onu kalmasın dendi mi hemen ama hemen içine su kat biraz ilk boşaltmada hepsi dökülünce kaza süsü ver =)

hedanddışırz gerçekten çok iyi lakin zafer erkek kuaföründeki muzlu şampuanlar gibisi hiç bir yerde yok. şu anki ne yazki ki lüks olan kuaförün dışında. halbuki adı bekir ama geçen sıfıra vurdurdum tam tıraş parası aldı hakkaten dellendim.

bir de o şerit çok iyi yahu gömleğin içine falan kaçmıyor kıl üstelik ufak makine pek zarif bir tasarım, bir de sonunda beni dinleyen berber buldum çığır açtım yani aslında, ama genelde istanbulda da macerayı seven adam tarzı hakim yanlar kısa ense yele gibin !

çırakların hepsini dövsen yine de kafasındakini yaparlar !

berber amcalar daha oturaklı, hoş zafer abinin saçalrda seneler öncesinden ense uzun yanlar kısaydı bir de eski kasa mersedes i vardır hey gidi hey !

orçay dedi ki...

sen bayaa doluymuşsun aslında bunu blog'a cevap yazısı olarak koysam mı napsam ;p o muz kokulu şampuanlar toptan alınıyor heralde pazardan neyin ;p sıfıra sen mi vurdurdun yahu yıllar önce bi vurdurduydun ama!?

Unknown dedi ki...

hedanddışırz şampuanının mentollüsü burun açıyo viks gibi=)

morfasulye dedi ki...

OHA LAN SÜPER OLMUŞ BLOG.
aferin!
emir lan bi örnek al örnek!

sfenksi bu blog okuyucularının bildiğini kabul edip bi' açıklama yapmıyorsunuz kanımca.

mucuk :D
not: ben gizli blogır dilara.

orçay dedi ki...

böcek : aaa harbici mii , çok sevindim yahu şu clear bitsin de alam ;p

morfasulye : teveccühleriniz dilara hanım sizin gibi zevkli birinden böyle şeyler duymak öhöm öhöhmhm ;p